SPALTIST

Harris på offensiven igjen

Kamala Harris trengte å vinne nattens debatt, og det gjorde hun.

Publisert Sist oppdatert

Etter noen gode uker etter at Harris i realiteten tok over som kandidat, har det buttet litt i det siste. Den lille fremgangen som vanligvis følger et vellykket landsmøte, uteble i det store og hele, fordi begeistringsbølgen allerede var tatt ut. Både i nasjonale målinger og i vippestatene har Trump tatt litt innpå igjen. Harris beholder riktignok en liten ledelse i Michigan og Wisconsin, men det er ikke nok til å vinne. I de andre fem vippstatene – Pennsylvania, North Carolina, Nevada, Arizona og Georgia er det veldig jevnt, med Trump litt foran i de to siste.

Blant CNNs seere vant Harris nattens debatt 63-37, selv om deres forventninger på forhånd var 50/50. Men dette betyr ikke nødvendigvis så mye. Også Clinton vant debattene i 2016, målt på denne måten. Like mange, 37 prosent, mente at Biden vant debatten mot Trump. Det ser altså ut at uansett hvordan debatter går, vil et stort flertall av egne velgere svare at deres kandidat vant. Washington Posts panel av usikre velgere beveget seg i retning Harris, i likhet med CNNs.

Kommentariatet, og da ser vi bort fra de som går på autopilot, ga også seieren til Harris, inkludert Brit Hume hos Fox News. Hardest var kanskje Chris Wallace, tidligere Fox, som nå er hos CNN, som mente at Trumps innsats var like katastrofal som Bidens i juni. Men også enkelte republikanere i Trumps leir, som Lindsay Graham, syntes det hele gikk ille. Det samme sa flere anonyme republikanske donorer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS