SPALTIST

Nye målinger fra NY Times/Siena College viser at Donald Trump har tatt ledelsen i de såkalte solbeltestatene.

I Springfield spiser de hund

Donald Trumps debattopptreden mot Kamala Harris er blitt harselert mye med, men utviklingen i solbeltestatene kan tyde på at det er Harris som trenger en gamechanger.

Publisert Sist oppdatert

Kamala Harris er fortsatt favoritten i presidentvalget, men til tross for en overveldende fordelaktig mediedekning i etterdønningene av den (til nå) eneste debatten mellom de to presidentkandidatene, har ikke Harris-kampanjen fått det momentumet de ønsket seg. Harris sliter med å «connecte» med viktige velgergrupper, og utviklingen i viktige vippestater kan tyde på en nedadgående trend for Harris som hun er nødt til å snu.

Presidentdebatten 10. september kommer neppe til å bli stående igjen i historiebøkene som noe stort eksempel på politisk retorisk ordkunst. Det er i det hele tatt få minneverdige øyeblikk fra debatten, foruten Trumps påstander om haitiske migranter som spiser hunder og katter, men det er til gjengjeld et øyeblikk de fleste nå har fått med seg.

«They're eating the dogs»-remixer har blitt til virale hits som sørger for å holde øyeblikket levende i det politiske ordskiftet. Hverken Trump eller visepresidentkandidat JD Vance har heller villet trekke påstanden. I et intervju med CNNs Dana Bash forsvarte Vance påstandene med at han kun «synliggjorde bekymringer fra sine velgere» (Vance representerer som kjent Ohio i Senatet) som «mediene ignorerer».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS