KOMMENTAR

Kamala Harris har hatt konsekvent lav oppslutning i befolkningen i årene hun har vært Joe Bidens visepresident. Nå har hun drøye tre måneder på seg for å tiltrekke seg nok velgere til å nekte Donald Trump en ny periode i Det hvite hus.

Hvorfor er Kamala Harris upopulær – og kan det endres?

Kamala Harris har på rekordtid sikret seg bred støtte i eget parti, men hun står foran motbakke på nasjonalt plan.

Publisert

Gjennom hele sin periode som visepresident under Joe Biden har Kamala Harris slitt med lav popularitet hos velgerne. Inntrykket følger i hovedsak det mer polariserte bildet som har preget amerikansk politikk siden 2016, hvor hverken Trump eller Biden klarte å vinne stor popularitet. Kamala Harris er konsekvent blitt mislikt av over halvparten av amerikanske respondenter. 

De helt siste popularitetsmålingene tilsier at hun er en sterkere motstander mot Donald Trump enn Joe Biden, og at dette spesielt gjelder hos avgjørende velgergrupper som kvinner, minoriteter og usikre velgere. Det er likevel foreløpig svært jevnt på de få målingene som foreligger

Dersom dette bildet ikke endrer seg vesentlig frem mot valget, risikerer vi en repetisjon av 2016, der en upopulær Trump vinner over en like upopulær kvinnelig motkandidat, hjulpet av strukturen i det amerikanske valgsystemet. Som programlederne av Pod Save America (som aktivt jobber for seier til demokratene) oppsummerte i siste episode, har Harris 50 prosent sjanse ved valget – «i beste fall».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS