– Hvis jeg selv var en aktiv politiker på ytre venstrefløy, ville også jeg forstått at dette lett kan gjøres til en viktig symbolsak. Men jeg blir litt opprørt når man argumenterer for at det handler om omsorg for de aller svakeste, sier Anders Danielsen Lie.

Kutt i sykelønn fra dag 1

– Det irriterer meg at dette fremstilles som en høyre-venstre-sak, for det er egentlig et spørsmål om hva som er kunnskapsbasert og ikke, sier assisterende bydelsoverlege Anders Danielsen Lie om sykelønn.

Publisert

Sykelønnsdebatten raser i media. Sykefraværet i Norge er høyest i verden, og problemet – i den grad man velger å se på det som et problem – debatteres heftig og hyppig. Foreløpig er det kun partiet Venstre som har åpnet for endringer i den rause ordningen som gir 100 prosent kompensasjon i 52 uker. Venstres forslag er likevel forsiktig: Kutt i sykelønnen kommer først etter seks måneder.

En av de siste som har kastet seg inn i debatten om sykelønn er lege Anders Danielsen Lie. Han skrev nylig på sin Facebook-side om den polariserte debatten. Logikken synes å være at hvis du er for kutt i sykelønnen, er du slem og høyrevridd, men hvis du vil «verne om verdens beste sykelønnsordning», så er du på det godhjertede venstrelaget med omsorg for samfunnets svakeste, mente han.

Pasienten bestemmer

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS