Eirik Furuseth

Mener Ap støter fra seg velgere med hatretorikk mot risikokapital

Den sosialdemokratiske politikken er forvandlet til hatretorikk mot dem som stiller med risikokapital og ideer, sier Eirik Furuseth etter Ap-fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsens utblåsning mot Sveits-utflytter Rune Syversen.

Publisert Sist oppdatert

Rune Syversen er styreleder i det norske IT-selskapet Crayon. Lørdag skrev E24 at han ber norske myndigheter om hjelp. Han frykter at selskapet må legge ned virksomheten i Ukraina fordi potensielle kunder reagerer på at Crayon ifølge russiske registre ennå har virksomhet i Russland. Men Syversen sier denne virksomheten ble overdratt til nye russiske eiere i 2022. 

Syversen grunnla selskapet sammen med Jens Rugseth, og gjennom felles eide Karbon Invest er duoen fortsatt nest største aksjonær i Crayon med en eierandel på 5,4 prosent. Både Syversen og Rugseth har flyttet til Sveits. Dermed slipper de den norske formuesskatten, mens Crayon slipper å oppleve at eierne tar ut utbytte for å finansiere formuesskatten. 

Flyttingen til Sveits er bakgrunnen for at fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen i Innlandet Arbeiderparti retter hard kritikk mot Syversen på Facebook.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS