På Lundgaardsløkka der Jennie Furulund styrer, er det mer fokus på skigåing enn mat.
foto: Sanna Sarromaa
– Det er et hysterisk fokus på mat blant foreldrene
Nesten alle norske barn går i barnehage, men det er store forskjeller på mat de får servert – og på kostpengene foreldrene må betale.
Skal det være brødskiver med svett gulost i dag? Eller hva med en laksegrateng og kokte grønnsaker? Det er store forskjeller på mattilbudet ved kommunale og private barnehager – og generelt mellom barnehager. Noen private barnehager har egen kokk, og serverer gjennomgående sunn og hjemmelaget mat, mens kommunale barnehager har et stramt matbudsjett og menyen deres domineres av brødskiver. Det er også store forskjeller på hvor mye maten koster, alt fra de kommunale cirka 300 kronene i måneden til noen private barnehager som tar over 1000 kroner i måneden.
Samtidig er foreldregenerasjonen blitt mer og mer opptatt av mat.
Barnehagestyrer Jennie Furulund ved private Lundgaardsløkka barnehage på Lillehammer undrer seg over foreldrenes fokus på mat. Det er viktig med ordentlige måltider, sier hun, men det burde ikke være det viktigste. Når hun spør ungdommer og unge voksne som har vært barn i barnehagen hennes om hva de husker best fra barnehagen, er det ingen som nevner mat.
Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-
Bestill her
Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-
Bestill her
Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-
Bestill her