Mangeårig barnehagelærer og -styrer Ira Johanna Lehti sier at det er en forskjell på Oslo vest og Oslo øst når det gjelder foreldre og mat.

– Det er et merkelig fokus på mat på Oslo vest

Det er ikke relasjoner som er viktigst, men hva barn får til mat, sier mangeårig barnehagelærer og -styrer Ira Johanna Lehti.

Publisert Sist oppdatert

Skal det være brødskiver med svett gulost i dag? Eller hva med en laksegrateng og kokte grønnsaker? Det er store forskjeller på mattilbudet ved kommunale og private barnehager – og generelt mellom barnehager. Noen private barnehager har egen kokk, og serverer gjennomgående sunn og hjemmelaget mat, mens kommunale barnehager har et stramt matbudsjett og menyen deres domineres av brødskiver. Det er også store forskjeller på hvor mye maten koster, alt fra de kommunale cirka 300 kronene i måneden til noen private barnehager som tar over 1000 kroner i måneden. 

Samtidig er foreldregenerasjonen blitt mer og mer opptatt av mat.

Barnehagestyrer Jennie Furulund ved private Lundgaardsløkka barnehage på Lillehammer undrer seg over foreldrenes fokus på mat. Det er viktig med ordentlige måltider, sier hun, men det burde ikke være det viktigste. Når hun spør ungdommer og unge voksne som har vært barn i barnehagen hennes om hva de husker best fra barnehagen, er det ingen som nevner mat.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS