NYHET

Bemanningsbyråene for helsepersonell opplever stor pågang fra både sykehus og kommuner i koronakrisen.

Utskjelt næring til unnsetning

Kritikerne kaller dem «velferdsprofitører» og vil forby dem, men helsebemanningsbyråene mener de gir viktige bidrag i koronakrisen.

Publisert

Det var i forrige uke alvoret av koronautbruddet virkelig så ut til å gå opp for mange nordmenn. Flankert av direktøren for Folkehelseinstituttet, helseministeren og helsedirektøren, holdt statsminister Erna Solberg torsdag en pressekonferanse hvor det ble redegjort for hvilke grep norske myndigheter nå ville ta for å håndtere viruset.

Landets barnehager, skoler og universiteter ble stengt. Barer, restauranter og uteliv likeså. De med mulighet ble bedt om å ta hjemmekontor, for ikke å belaste kollektivtilbudet og risikere ytterligere smitte. Permitteringer, isolasjon og en usikker økonomisk fremtid for mange personer og bedrifter fulgte tett på.

For best mulig å sikre tilgangen på helsepersonell, ble det gjort vedtak om forbud mot utenlandsreiser for helsepersonell som jobbet med pasientbehandling. Utbruddet står i fare for å lamme norsk helsevesen. Krisetiltak som bl.a. åpner for tjenesteplikt var allerede vedtatt i kongelig resolusjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS