BØKER

Oljens velsignelser

De to viktigste budskapene i Oljeboka er at verden ikke er i ferd med å gå under, og at oljen har gjort den til et bedre sted.

Publisert

Øystein Sjølie er ingen klimaskeptiker, selv om mange sikkert vil forsøke å plassere ham i denne båsen. Klimadebatten, i likhet med kjønns-, woke- og innvandringsdebattene gir lite rom for mellomposisjoner, og skaper stort engasjement rundt mer ytterliggående standpunkter: Verden går under dersom vi ikke gjør alt vi kan, NÅ! Eller: Klimabekymringene er en konspirasjon fra venstresiden for å gjennomføre den sosialismen/kommunismen de ellers har mislyktes med.

Sjølie slår fast at klimaendringene er reelle og skadevirkningene betydelige. «At klimatrusselen ikke er eksistensiell for menneskehetene som sådan, er ingen grunn til at vi ikke skal begrense klimaendringene.» Tiltakene, med de kostnader de medfører, må imidlertid stå i forhold til problemets omfang. Isteden har vi satt et mer eller mindre tilfeldig mål – oppvarmingen skal holdes under 1,5 grader, og så får det koste det det koster å komme dit.

Effektive tiltak

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS