Stian Bromark har gitt ut boken Tyrkia: Landet mellom to verdener. – Jeg kjenner en kjærlighet for landet og folkene, og synes på mange måter synd på dem, sier han til Minerva.

Hverken øst eller vest

Stian Bromarks bok om Tyrkia gir god innsikt i det viktige landet, men etterlater ikke et rosenrødt bilde.

Publisert

I fjor sikret Erdogan seg nok en periode som president i Tyrkia. På tross av en svak økonomi og et tragisk jordskjelv som krevde 60 000 menneskeliv klarte den moderne sultanen å sikre seg nok en periode ved makten. Det siste året har det vært den tyrkiske benslepingen for å slippe Sverige inn i NATO som har skapt mest oppmerksomhet her, i tillegg til dobbeltagent-rollen Tyrkia konsekvent forsøker å spille i krigen i Ukraina. 

Som eneste leder for et NATO-land var Tyrkias president Erdogan ute med gratulasjoner til Putin for hans nylige gjenvalg i Russland. Han gjorde altså det samme som Kinas president og ledere for ulike utviklingsland, men ikke som sine europeiske allierte. Det vedvarende og ubesvarte spørsmålet består: hvor vestlig er egentlig Tyrkia? 

Stian Bromark er ansvarlig redaktør i Agenda magasin, og journalist med mange års erfaring fra ulike medier. Han har også skrevet bøker om Hellas og Tyrkia, og er nå ute med boken Tyrkia: Landet mellom to verdener. Få i norsk offentlig har befattet seg dypere med gåten Tyrkia – for det er nettopp dét landet på mange måter er.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS