NYHET

– Man trenger ikke være enig med motreaksjonen for å forstå hvordan den har oppstått

Det sier Sveinung Rotevatn, som har anmeldt Borgerlig krise av Christian Egander Skov. Minerva har utfordret ham til å konkretisere løsninger for et borgerlig idélandskap splittet mellom det liberale, det konservative og det folkelige.

Publisert Sist oppdatert

I boken Borgerlig krise mener den danske historikeren og kommentatoren Christian Egander Skov at vi legger vi bak oss den liberale tidsalder – en tidsalder preget av murer som falt, både i konkret og overført betydning. Det var en tidsalder der mange liberale kamper ble kjempet og vunnet, det være seg innenfor frihandel, innvandring eller verdispørsmål, om de så handlet om ekteskapslov eller bioteknologi.

Dette har ifølge Egander Skov båret galt av sted ved at det har ført til den fragmenteringen og polariseringen som forekommer i Vesten i dag. For å få samfunnet på rett kurs mener han at løsningen – i hvert fall den borgerlige løsningen – er å knytte det liberale tettere med det konservative og folkelige.

I sin anmeldelse av Eganders Skovs bok, beskriver Sveinung Rotevatn denne løsningen rett nok som «vag». Minerva har derfor utfordret Rotevatn til å konkretisere synspunktene på analysen og på hva slags løsninger som finnes for et borgerlig idélandskap splittet mellom det liberale, det konservative og det folkelige.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS