– Få har anslag om at USA-underskuddet kommer ned på et nivå som er til å leve med

Finansmarkedets tro på Trump-seier ser ut til å være styrket etter attentatforsøket. Men både med Trump og Biden kan amerikanske statsfinanser tilsi høyere renter.

Publisert

Dyrere kryptovaluta og stigende statsobligasjonsrenter: Noen av de umiddelbare reaksjonene i finansmarkedet på attentatforsøket mot Donald Trump er konsistente med at han styrker sitt sjansen til å bli president. Markedsutslagene mandag var likevel små.

– Det er en markedsmessig non-event. Vi kan på millimeteren se utslag, men de er så små at det er flere slike i løpet av en uke uten at det tilskrives en politisk hendelse, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i SpareBank 1 Markets til Minerva på et tidspunkt da langrenten i USA hadde steget 0,03 prosentpoeng fra før helgen.

Mandag ettermiddag var renten på den tiårige amerikanske statsobligasjonen 4,25 prosent, opp fra 4,19 prosent fredag. Prisen på Bitcoin steg mer markert, trolig på utsikter til slappere regulering av kryptovalutaer. Men det var ingen bred strøm av kapital til «trygge» nødhavner som gull og dollar.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS