– For EU er hensynet til klimamål, sikkerhet og økonomisk vekst i stor grad sammenfallende. Mer fornybar energi og energieffektivisering er en viktig del av løsningen på alle utfordringene, sier daglig leder i Miljøstiftelsen Zero Stig Schjølset til Minerva.

Tror mer fornybar energi er viktig for å løse alle EU-problemer

– EUs avhengighet av importert fossil energi er en av flere grunner til lav vekst og produktivitet, sier Zero-sjef Stig Schjølset. Draghi-planen vil gi lavere gassinntekter til Norge, venter Lars Haltbrekken i SV.

Publisert

Massive investeringer må til for å få fart på europeisk økonomi. Det skriver den tidligere sentralbanksjefen og statsministeren Mario Draghi i en fersk rapport for EU-kommisjonen. EU har langsiktige mål i form av klimamål gjennom nye energikilder, men har samtidig behov for sikkerhet, produktivitet og vekst.

Draghi fremhever dekarbonisering som ett av områdene det må investeres mer i, men kritikere sier EU kan bli nødt til å velge mellom investeringer for å nå målene i det grønne skiftet og mer kortsiktige hensyn som forsyningssikkerhet og vekst.

Stig Schjølset, daglig leder i Miljøstiftelsen Zero, mener det ikke er noen slik motsetning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS