KULTUR

En beretning om isolasjon

Eskil Vogts debutfilm om en blind kvinne som er i ferd med å miste grepet om virkeligheten og isolerer seg helt fra omverdenen, blir plutselig tidsriktig med korona som bakteppe.

I filmen «Blind» fra 2014 har hovedpersonen Ingrids tilværelse klare paralleller til koronahverdagen i 2020. Hun isolerer seg i leiligheten og fantaserer om verden utenfor.
Publisert

Ingrid har mistet synet i voksen alder og begynner å isolere seg i sin egen leilighet. I isolasjonen prøver hun å huske hvordan verden rundt henne ser ut – om Paleet var lyseblått eller hvitt, hvordan en schæfer ser ut – men minnene blir svakere og svakere. Hennes eneste forbindelse til verden utenfor er ektemannen Morten, han prøver å overtale henne til å forlate leiligheten, møte gamle venner, være ute i byen, men Ingrid vil ikke. Det kan høres provoserende ut at noen ikke vil ut i verden, spesielt siden alle vi andre er utsultet på å komme ut og være sosiale. Møte venner og bekjente. Ta en siste utepils. Nyte de siste varme solstrålene før høstmørket overtar.

«De sier at evnen min til å se ting for meg, vil bli borte, nervene vil visne uten nye synsinntrykk … Det er det ikke noe jeg kan gjøre med. Men jeg kan bremse det, jobber jeg med det hver dag, kan jeg bremse det, holde det ved like.»

Upålitelig fortellerstemme

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS