Jeg ønsker å få dette inn på en arena der en er nødt til å snakke sant, sier Lars Oscar Øvstegård om det planlagte søksmålet mot staten over formuesskatten.

Tror rettssak vil avdekke hvor skadelig formuesskatt er

Gründer Lars Oscar Øvstegård planlagte søksmål mot staten nærmer seg. Formuesskatten kan være konfiskatorisk, argumenterer hans innleide jurister, og konsekvensene for de som må betale den er ikke skikkelig utredet.

Publisert

Debatten om den norske formuesskatten har vært ført med økonomiske og politiske argumenter: Hva er konsekvensen for norsk eierskap og verdiskapningen? Hvor mange gründere og milliardærer flytter ut? Hva er effekt på fordeling og statsbudsjett av å fjerne den? I førsteutkastet til Høyres stortingsprogram i perioden 2025–2029 foreslås det å fjerne formuesskatten helt på arbeidende kapital.

Men nå er det juristenes tur. 

Ørsta-baserte Lars Oscar Øvstegård driver med utleie av næringseiendom. Innskjerpingen av formuesskatt gjennom høyere satser og bredere skattegrunnlag innebar at han for å betale 290 000 kroner i formuesskatt i 2022 måtte ta ut 580 000 kroner ekstra i lønn, noe som svarte til 8 prosent av omsetningen i selskapet. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS