FRA PAPIRUTGAVEN

In vino veritas: En greker av høy kvalitet

Man skal visstnok frykte dem, særlig når de kommer med gaver. Heldigvis har historien vist at det er tull, og at man alltid kan stole på grekerne. Særlig når det kommer til vin.

Publisert

Grekerne har gitt oss mye. Demokrati, de olympiske leker og lærdommen om at hvis man virkelig går på trynet økonomisk, så kan man alltids spørre Tyskland om hjelp. Viktigere enn det er det det nok at grekerne var de første rundt Middelhavet som produserte vin, og var de som populariserte og spredte vin rundt i Europa på et tidspunkt der Frankrike var noen årtusener unna å være en tanke.

Syden-saft

Til tross for sin stolte historie har gresk vin dessverre fått et noe frynsete rykte her til lands. Grunnen til det er nok at de fleste nordmenns første møte med gresk vin er på charterferie til Rhodos, når de får servert husets druesaft sammen med en moussaka som slettes ikke smaker likt som Toro-versjonen her hjemme. Skepsisen blant slitne familiefedre og kvinner i kommunale kulturavdelinger som har vært på verdens beste jentetur er med andre ord langt fra grunnløs.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS