FRA PAPIRUTGAVEN
In vino veritas: En greker av høy kvalitet
Man skal visstnok frykte dem, særlig når de kommer med gaver. Heldigvis har historien vist at det er tull, og at man alltid kan stole på grekerne. Særlig når det kommer til vin.
Massimo Stanzione - Sacrifice to Bacchus (c. 1634)
Grekerne har gitt oss mye. Demokrati, de olympiske leker og lærdommen
om at hvis man virkelig går på trynet økonomisk, så kan man alltids spørre
Tyskland om hjelp. Viktigere enn det er det det nok at grekerne var de første
rundt Middelhavet som produserte vin, og var de som populariserte og spredte
vin rundt i Europa på et tidspunkt der Frankrike var noen årtusener unna å være
en tanke.
Syden-saft
Til tross for sin stolte historie har gresk vin dessverre
fått et noe frynsete rykte her til lands. Grunnen til det er nok at de fleste nordmenns
første møte med gresk vin er på charterferie til Rhodos, når de får servert
husets druesaft sammen med en moussaka som slettes ikke smaker likt som
Toro-versjonen her hjemme. Skepsisen blant slitne familiefedre og kvinner i
kommunale kulturavdelinger som har vært på verdens beste jentetur er med andre
ord langt fra grunnløs.
Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-
Bestill her
Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-
Bestill her
Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-
Bestill her