KOMMENTAR

Svært bekymringsfullt om sykelønn fra Høyre

Det går mot tøffere økonomiske tider. Forsvaret trenger titalls friske milliarder. Eldrebølgen er på vei. Høyre svarer med å frede en ordning som holder folk utenfor arbeidslivet.

Publisert

Det er blitt en slags førvalgstradisjon i Norge: Noen på venstresiden anklager Høyre for å kunne mistenkes for kanskje å ville vurdere å tenke på en forsiktig reduksjon i sykelønnsordningen en eller annen gang i fremtiden.

Det er dessverre lenge siden det har vært grunn til å mistenke Høyre for noe slikt. Men kanskje har noen sagt noe om at det skal lønne seg å jobbe? At vi må styrke arbeidslinjen? Slike ting sies jo iblant, og da er det ganske riktig slik at sykelønnsordningen, med en kompensasjonsgrad på 100 prosent, står i strid med de prinsippene vi ellers har for velferdsordninger.

Uansett: Når anklagen kommer – og det har den nå gjort fra Rødts Marie Sneve Martinussen – er tradisjonen at Høyre rykker ut og freder sykelønnsordningen. Sånn, da er sykelønnsordningen fredet her i landet frem til 2029. Gratulerer, Martinussen, den seieren vant du helt uten sverdslag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS