KULTUR

Plakat for Farvann med Asta Busingye Lydersen, Monica Ifejilika og Numa Edema Norderhaug.

Fortellingene som rakner

Teaterforestillingen Farvann minner oss på noe helt avgjørende: Mennesket er ikke bare overlatt til sin kultur og sine røtter. Vi er også frie, fantaserende og kreative individer.

Publisert

Farvann, en forestilling av og med Queendom og Numa Edema, skulle egentlig hatt premiere under SPKRBOX-festivalen i 2020, men pandemien sørget for utsettelse. Nå i helgen ble den til slutt satt opp, noen få dager, på Vega Scene.

På scenen står Asta Busingye Lydersen, med bakgrunn fra Uganda, Monica Ifejilika, med bakgrunn fra Nigeria, og Numa Edema Norderhaug, med bakgrunn fra Bjølsen. De spiller seg selv, de forteller om hvor de kommer fra, hvilke røtter de har, og hvem de er.

For meg var dette en lettelse av en forestilling: Den siste tiden har jeg sett forestillinger som Camara Joofs De må føde oss eller pule oss for å elske oss og lest bøker som Lisa Esohel Knudsens Det er personlig. Farvann er noe helt annet: Det er ikke teater om å være innvandrer. Eller om rasisme. Det er teater om hvordan det er å være menneske. Om å fortelle sine historier i et spenn mellom ulike opphav. Om hvordan spenningene og motsetningene gjør at historiene og fortellingene rakner. Men også om skjønnheten ved det hele.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS