Industri- og næringspartiet (INP) ved stiftelsen i 2020. Daværende leder Owe Ingemann Waltherzøe (nr. to fra høyre foran) ble senere kastet ut av partiet, og har startet Det norske industripartiet (DNI). INP fikk 3 prosent av stemmene ved kommunevalget i fjor, og ble målt på 6,1 prosent nasjonalt i januar. Nå har de imidlertid mistet mesteparten av oppslutningen sin.

Hvor ble det av INP?

I begynnelsen av året hadde INP en måling på 6,1 prosent. I februar falt partiet med 3,8 prosentpoeng. Kan INP bygge opp oppslutningen frem mot Stortingsvalget?

Publisert Sist oppdatert

– Det er naturlig at vi mistet oppslutning på grunn av turbulensen som vi opplevde og opprettelsen av DNI (Det norske industripartiet). Nå skal vi jobbe fremover for å vise frem den gode politikken vår, skriver partileder i INP Ann Jorun Hillersøy til Minerva. 

Johan Giertsen i Pollofpolls peker også på splittelsen i partiet som årsaken til partiets nedgang i meningsmålingene. Partiet fikk 3 prosent av stemmene ved kommunevalget i 2023 og flere målinger var over sperregrensen. I januar oppnådde INP en nasjonal måling på 6,1 prosent, og i februar sank oppslutningen til 2,3 prosent

Velgerne til INP er hovedsakelig hentet fra Frp og Sp. Nedgangen til INP siden nyåret, er hovedsakelig opposisjonsvelgere som har gått tilbake til Frp, forklarer Giertsen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS