KOMMENTAR

I innvandrertette bydeler som Romsås er befolkningen mer positive til innvandrere enn på landsbasis.

Oslo-folk mer innvandringsliberale

Det nye Integreringsbarometeret bekrefter at Oslo-folk skiller seg fra resten av landet i synet på innvandring og innvandrere. Det gjelder også om man ser bort fra hva innvandrerne selv svarer. Utdanningsnivå er en viktig forklaring.

Publisert Sist oppdatert

Mandag skrev Minerva om den nye undersøkelsen fra Statistisk Sentralbyrå om holdninger til innvandrere og flyktningpolitikk. Den viste at den lange trenden i retning stadig mer liberale holdninger er forsterket i 2020.

Forrige fredag offentliggjorde Institutt for Samfunnsforskning en rapport om et lignende tema, nemlig synet på innvandring i Oslo, skrevet av Jan-Paul Brekke og Audun Fladmoe. Undersøkelsen, der Kantar har stått for datainnsamlingen, er en del av det landsomfattende Integreringsbarometeret, men utvalget i Oslo var forsterket, slik at hele 1800 respondenter deltok. Dermed kan undersøkelsen brytes ned ikke bare på Oslo, men på grupper av bydeler. Slik kan forskerne undersøke hvordan innvandrertettheten, som er særlig høy i Oslo, henger sammen med holdninger.

Innvandrergruppen er sterkt underrepresentert i utvalget, og eldre sterkt overrepresentert, men forskerne har justert for dette gjennom vektig og regresjonsanalyser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS