Statsdumamedlem Oleg Matvejtsjev er ikke i tvil om hva han mener om Kamala Harris.

– I henne har du djevelen i sin reneste form

Statlige russiske medier mente Joe Biden var sjanseløs til å bli gjenvalgt, og gledet seg til Ukraina skulle seile sin egen sjø. De er lite fornøyde med Kamala Harris som ny kandidat.

Publisert

Det er en åpen hemmelighet at russiske myndigheter håper Donald Trump skal vende tilbake til Det hvite hus i januar. Den tidligere presidenten holdt en god tone med Vladimir Putin i sin første periode, og ble stilt for riksrett første gang etter at han i 2019 holdt tilbake våpenstøtte til Ukraina i håp om å få informasjon som kunne svekke Joe Bidens kandidatur forut for 2020-valget.

En betydelig andel av det republikanske partiet er svært skeptisk til at skattebetalernes penger skal brukes på å forsvare Ukraina. En av fanebærerne for dette synet er senator – og nå visepresidentkandidat – J.D. Vance fra Ohio. Da Trump forrige uke utpekte Vance, var stemningen lystig i russisk fjernsyn

«Vance er et mareritt for Ukraina», uttalte militærekspert Jevgenij Buzjinskij, som forklarte at han trodde Trump ville være opptatt med innenrikspolitiske saker, og delegere utenriksansvaret til sin visepresident. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS