Om Listhaugs korsfestelse – og hyklerne på høyre og venstre side

Reaksjonene på det nattlige Listhaug-portrettet i Bergen har vist med grotesk tydelighet at både til høyre og til venstre verdsettes ytringsfriheten bare så lenge den ikke rammer din side.

Publisert Sist oppdatert

Det er så mange speil i gatene i dag at det skal bli vrient å finne frem til jobben. Folk kommer til å kjøre fjeset i eget speilbilde ad nauseam. Så ta med deg en tampong eller to ut døra i dag. Det er effektivt mot neseblod grunnet speilbildekræsj. Og spis godt til frokost. For her ligger hykleriet ankeldypt som et slags grøttjukt Higgs-felt i gatene, og gjør det tungt å dra bena etter seg.

For hva annet kan man si etter det nattlige Listhaug-portrettet? Mange i «dette må de lære seg å tåle»-gjengen har jo nå truffet grensen for sin tål. Den hellige ytringsfriheten er blitt utytret. Der Thomas Knarviks herjinger med politikere og samfunnsdebattanter og Muhammed-tegninger med eller uten bombeturban og grisehale sees på som enhver tegners selvfølgelige frihet, er Listhaug-maleriet av gatekunstneren kjent under forkortelsen AFK både «uakseptabelt», «stygt», «hatefullt» og «nedrig». Bare for å nevne noen av de åh, så mange superlativene som strøs omkring i dag.

Disse sinna-reaksjonene er like gjennomsiktige som den neglisjeen AFK ikke malte over den korsfestede Listhaugs yppige bryster. For leksa her er egentlig ganske enkel: du godtar, eller du godtar ikke. Din side har ingen spesiell stilling i saken. Så lukk munnen din nå, og tenk over hvor lite sint du var da Knarvik tegnet Hadia og Trond.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS