SPALTIST
Ingvild Kjerkhol og Jonas Gahr Støre på Regjeringens pressekonferanse for et par uker siden.
Foto: Ingrid Brandal Myklebust/ Statsministerens kontor
Det er lett å kreve smitteverntiltak på utesteder du aldri besøker
Hvis folk skal etterleve tiltak når det brenner på dass, må vi diskutere strategien og avveiningene åpent – og ungdom og unge voksne må være med i samtalen.
Basert på informasjonen jeg blir gitt om koronaviruset, og av den politiske diskusjonen, blir velvilligheten til å akseptere innstramminger i egen hverdag stadig mindre. Jeg tror det gjelder flere av oss. Selv om det kanskje ikke er vi som roper høyest. Det virker som om mange av dem som krever tiltak på bussen, også er dem som stort sett kjører bil.
Studenter som begynte på en bachelorutdanning i 2019, fikk ett semester med normal studiehverdag. Deretter har studietiden vært preget av begrensninger i egen frihet og nedstengninger. Bachelorgraden skal leveres til sommeren. Det samme gjelder videregåendeelever som begynte samme høst. De har mistet verdifull undervisning, russetid, sosialt samhold og nye opplevelser. I stedet har de sittet hjemme.
Byrden av å bli påtvunget hjemmekontor er ganske ulik. Det er selvsagt ikke alle over 40 som eier egen bolig og har hytte på fjellet. Men det er ganske mange av dem. Med litt svogerforskning virker det som om flere arbeidsplasser og godt voksne ansatte tror det er blitt attraktivt med hjemmekontor – for alle. Egne foreldre, foreldre av venner og kollegaer i politikken snakker om hvor deilig det har vært å kunne jobbe hjemmefra eller fra hytta. Det vil de gjerne fortsette med.
Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-
Bestill her
Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-
Bestill her
Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-
Bestill her