NYHET

Regjeringen begrunnet rødt tiltaksnivå i videregående skole med mangel på tester. Men det gis ingen entydig svar på hvor mange tester det var behov for.

Det fantes verken krav om eller forventning til at alle videregående skoler skulle gjennomføre jevnlig testing, opplyser statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap). Han mener fagmyndighetene må svare på hvorfor det var behov for eventuelle tester.

Publisert

Minerva har omtalt hvordan rødt nivå i videregående skole ble videreført etter jul, til tross for at ingen av de nasjonale fagmyndighetene anbefalte dette. De eneste kjente aktørene som har gitt eksplisitt uttrykk for et ønske om rødt nivå har vært lærernes fagorganisasjoner.

I et tilsvar til Minerva forklarte statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap) at mangel på tester var avgjørende da regjeringen bestemte å videreføre rødt nivå. Men når Minerva nå spør regjeringen om hvor mange tester man mente det var nødvendig å ha tilgang på dersom man skulle kjøre grønt nivå i videregående skole, gis det ingen entydige svar.

– Folkehelseinstituttet (FHI) anbefalte at kommuner som opplevde lokal smittespredning som påvirket samfunnet i høy grad, og samtidig høy smitteforekomst i aktuelle aldersgrupper – over 2500 nysmittede per 100 000 i aktuell aldersgruppe siste 14 dager – kunne vurdere jevnlig testing i skoler. Dette innebar ikke noe krav om eller forventing til at alle videregående skoler skulle gjennomføre jevnlig testing. FHI og Helsedirektoratet må svare på hvor mange tester de mente det var behov for, er Helse- og omsorgsdepartementets svar på Minervas spørsmål.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS