NYHET
Vi kan nå fremstille kjøtt syntetisk. Er det en løsning på mange av landbrukets problemer?
Foto: Eelke Dekker (CC BY 2.0).
Fremtidskjøttet
Vi kan fremstille kjøtt syntetisk. Er det løsningen på mange av landbrukets problemer?
Allerede i 2008 arrangerte NTNU-professor Stig W. Omholt verdens første konferanse om syntetisk kjøtt, såkalt in vitro eller ex vivo kjøtt.
– Min primære motivasjon handlet om å redusere menneskets klimaavtrykk, sier han.
Og siden da har det begynt å balle på seg: Ikke bare i Norge, men i hele verden – kjøttfrie burgere er for eksempel blitt en greie. Det er mange aktører som jobber på spreng for å produsere syntetisk kjøtt som konkurrerer med konvensjonell kjøttproduksjon. Samtidig er man ganske langt unna å revolusjonere kjøttindustrien.
Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-
Bestill her
Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-
Bestill her
Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-
Bestill her