NYHET

Ku som går med kalven på beite øker, melder SSB.

Kjøtt fra beiteku øker

Norsk melkekonsum har sunket drastisk de siste tiårene, men nå øker kjøtt fra kuer som lever med kalven.

Publisert Sist oppdatert

Antall jordbruksbedrifter har falt med 17 prosent de siste ti årene, melder Statistisk Sentralbyrå (SSB). Det er bare kjøttproduksjon på storfe der antallet bedrifter har økt. Dette betyr i praksis ammekuproduksjon, kjøttfe som går med kalv og ikke melkes. Formålet er utelukkende kjøttproduksjon.

Det produseres for lite storfekjøtt i Norge i forhold til etterspørselen. Blant årsakene finner vi at nordmenn drikker mindre melk, samt at hver ku melker mer.

Mens vi i 1980 hadde et forbruk på 180 liter melk per innbygger i året, var forbruket i 2012 nede på 95 liter per innbygger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS