KOMMENTAR

Mobbes ikke-binære i skolen?

Altfor mange mobbes i skolen. Men medienes dekning gir liten hjelp til å diskutere både årsaker til og løsninger på problemet.

Publisert

Den ferske elevundersøkelsen viser at det blir mer mobbing i norske skoler. I VGs kortversjon av funnene er dette viktige poenget gjemt bort som et siste punkt: «Skoler rapporterer også generelt økt mobbing og dårligere trivsel», kan vi lese i avisen.

Hele saken er i stedet vinklet på ett område, mobbing av elever med «annen kjønnskategori»: «Hele 33 prosent av rundt 9000 elever som oppgir at de er i en annen kjønnskategori – opplever at de blir mobbet.» Disse elevene utgjør omtrent to prosent av hele utvalget. Det er rett nok før det VG omtaler som «alle som er identifisert som useriøse» er ekskludert. Vi får ikke vite hvor mange dette er.

Det er første gang denne undersøkelsen, som publiseres i dag, rapporterer funn for elever med «annen kjønnskategori» enn gutt eller jente. Som Utdanningsforbundet skrev i sitt høringssvar til Utdanningsdirektoratet, trengtes en tredje kategori:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS