Ansvarlig redaktør i Minerva Nils August Andresen er godt fornøyd med tallene. – Vi har fått på plass et sterkt lag i redaksjonen, og dekker flere temaer enn før. Nyhetsredaktør Alexander Z. Ibsen i baktropp.

Minerva i vekst

Minervas opplag har økt med nesten ti prosent fra første halvår i 2023, viser tall fra Mediebedriftenes landsforening.

Publisert

Hvert halvår publiserer bransjeorganisasjonen Mediebedriftenes landsforening (MBL) opplagstall for sine medlemmer. Det er aldri målt flere titler enn i første halvår i 2024, skriver MBL i en pressemelding. Hele 251 titler har levert opplag for årets første seks måneder. Totalopplaget går svakt tilbake, og er nå på 2,5 millioner.

I det norske mediemarkedet er Minerva en lilleputt, men kan likevel gni seg i hendene over svært gode tall sammenlignet med opplaget for et år siden. Oversikten fra MBL viser at Minervas opplag gikk fra 3039 i første halvår 2023 til 3340 i år – en økning på 301 opplag, eller 9,9 prosent. Av de 16 avisene i kategorien nasjonale nisjemedier er det bare avisen Dagen som har marginalt større fremgang. Til sammenligning går Dagsavisen tilbake 20 prosent, mens Vårt Land og Nationen har svak tilbakegang.

– Vi har fått på plass et sterkt lag i redaksjonen, og dekker flere temaer enn før, sier ansvarlig redaktør Nils August Andresen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS