Plastic fantastic

Hvis du er en av dem som tror nedbrytbart engangsbestikk er redningen for verdens avfallsproblemer, må du tro om igjen. 

Publisert Sist oppdatert

Kanskje sitter du ved et fjellvann eller på en strand. Forhåpentligvis nyter du sommerferien med god samvittighet. Og i år er du ekstra fornøyd med deg selv: Du har har byttet ut det forferdelige engangsbestikket i plast med engangsbestikk som har merkelappen «nedbrytbar» eller «komposterbar». 

«Der har vi det», tenker du kanskje. Rett nok er det likhetstrekk ved dette bestikket og det du pleier å ta med deg, men fordelen er at du kan legge det fra deg bak en busk i visshet om at dette aldri vil ende i magen på en hval. Mens plastbestikket vil bruke mange hundre år på å bli brutt ned, vil jo dette miljøvennlige bestikket bli borte i en fei.

Det er selvsagt ikke sikkert at du er blant dem som tenker slik, men mange gjør det. Og ikke er det særlig rart heller. Følger en med på nyhetsbildet og det offentlige ordskiftet, kan en lett få inntrykk av at plast er noe svineri som bare har problemer ved seg, og at alle tenkelige alternativer til plast er å foretrekke, enten det er snakk om forsøpling, klimagassutslipp ved produksjon, og – ja – nedbrytningstid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS