KOMMENTAR

Kan woke-skipet snus på amerikanske universiteter?

«For liberal», «indoktrinering» og «hjernevasking» er ord som går igjen når amerikanere svarer på hvorfor de har lite tillit til høyere utdanning. Harvard har gjort flere forsøk på å bygge opp tilliten. Men vil det lykkes?

Publisert Sist oppdatert

Tilliten til amerikanske universiteter fortsetter å dale. En nylig Gallup meningsmåling viste at tilliten til amerikanske universiteter har sunket blant alle grupper: demokrater, republikanere og uavhengige. Det er flere grunner til dette, men først og fremst er det politisering som er problemet.

Blant alle respondenter er svarene delt omtrent likt mellom de som har mye/ganske mye tillit, noe tillit og lite/ingen tillit. I 2015 var det 57 prosent amerikanere som hadde mye/ganske mye tillit, et tall som nå ligger på 36 prosent.

Blant underkategoriene er det republikanernes svar som har endret seg mest. I 2015 svarte 56 prosent av republikanere at de hadde mye/ganske mye tillit til høyere utdanning mens 11 prosent svarte de hadde lite/ingen tillit. I dag er disse tallene reversert, hvor 20 prosent har tillit kontra 50 prosent som ikke har tillit. Blant demokrater har tilliten blitt redusert fra 68 prosent i 2015 til 56 prosent i dag. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS